Activiteiten
Groepen
Eten en drinken
Dagindeling
Werken met thema's
Communicatie

Wat doen de kindjes?
Bij KinderHotel “Het Wolkje” worden kinderen gestimuleerd en uitgedaagd om zich te ontwikkelen op elk gebied. Hierbij moet gedacht worden aan de lichamelijke ontwikkeling (grove en fijne motoriek), de cognitieve en creatieve ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de taalontwikkeling. Om het kind zelfvertrouwen te laten ontwikkelen, zijn de activiteiten die worden aangeboden niet gericht op prestatie, maar voornamelijk bedoeld om het kind plezier te laten beleven. Op deze manier krijgt elk kind de gelegenheid zich in eigen tempo te ontwikkelen. Naast het organiseren van activiteiten krijgen kinderen ook regelmatig de mogelijkheid om vrij te spelen, waarbij ze zelf kunnen kiezen voor een activiteit of spel.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen ook tijdens hun verblijf in onze kinderopvang in contact staan met de buitenwereld. Daarom halen wij regelmatig de buitenwereld binnen de muren van het KinderHotel, bijvoorbeeld door het organiseren van ochtenden waarop opa’s en oma’s uitgenodigd worden voor een kopje koffie en een activiteit met hun kleinkind. Daarnaast gaan wij veel naar buiten met de kinderen voor een uitje naar de bakker, een wandeling in het bos of om dieren te voeren bij de kinderboerderij.

Buitenlucht is belangrijk voor het welzijn van ieder kind. Buitenspelen betekent bovendien met plezier lichamelijk bezig zijn en het kind leert zich op een zekere manier te bewegen en balans te houden. Daarnaast is buitenspelen een sociale bezigheid waaraan kinderen veel plezier beleven. Door tijd buiten door te brengen, maken de kinderen kennis met de natuur en seizoen veranderingen. Zo zien zij in de herfst de blaadjes van de bomen vallen en maken zij sneeuwpoppen in de winter. Er is een ruime tuin die volledig is ingericht op kinderen. Ook de baby’tjes gaan zoveel mogelijk naar buiten, om te wandelen in het bos of te spelen op het gras. In de tuin mag gerend en geklommen worden en er is gevarieerd speelmateriaal.

De kindjes krijgen gym-, sport-, dans- en theater les. We doen veel leuke dingen: themaweken, picknicken in het bos, koekjes en brood bakken, knutselen en tekenen, spelletjes, werken met materialen, knuffelen, verhalen vertellen, voorlezen en boekjes lezen. Er wordt ook veel muziek gemaakt en gezongen.